VIDEO Erori fatale pe Tesla: cum a eșuat funcția Autopilot în timpul unui drum prin oraș
Funcția completă de pilot automat de la Tesla este lansată pentru mai mulți utilizatori, dar mai e de lucrat la ea până când va fi sigură.
YouTuberul AI Addict a postat un videoclip despre un drum prin centrul orașului San Jose într-o Tesla Model 3 folosind versiunea beta „Full Self Driving” (FSD) a companiei, conform Road and Track. Mașina electrică semi-autonomă poate fi văzută întorcându-se, încercând să conducă pe căile ferate și aproape să se ciocnească de mai multe ori de mașini și alte obiecte de pe drum.
Dar nu ne crede pe cuvânt. Poți vedea singur spectacolul horror de la Tesla:
AI Addict a postat, de asemenea, un videoclip de 13 minute care prezintă un test drive al FSD Beta prin orașul Oakland.
Această acțiune a văzut manevre mult mai ilegale și de-a dreptul înspăimântătoare de la vehicul, inclusiv schimbări de bandă eronate, condus pe partea greșită a drumului și numeroase coliziuni cu alte mașini.
„După cum este evident, FSD 8.2 nu funcționează atât de bine în orașele importante, cum ar fi Oakland”, a spus creatorul videoclipului la sfârșitul clipului. „Se pare că merge destul de bine când vine vorba de suburbii și zone rurale, dar este evident că Tesla mai trebuie să facă câteva actualizări atunci când vine vorba de mersul prin oraș”.
Din moment ce oferi utilizatorilor o caracteristică care le poate pune viața în pericol, trebuie să fie foarte sigură, altfel pare doar o practică comercială periculoasă.
Caracteristica FSD Beta a fost introdusă pentru prima dată în octombrie 2020. Apoi, Tesla a extins accesul beta la mai mulți utilizatori la începutul lunii martie 2021. „Aveți totuși grijă, dar este în proces de maturizare”, a scris pe 5 martie CEO-ul Tesla, Elon Musk.
Presupunem că „matur” este un cuvânt pentru a descrie Beta FSD. De asemenea, am caracteriza-o ca fiind „periculoasă”, „care pune viața în pericol” și „un artefact întunecat al capitalismului din stadiul târziu”.
Dar poate că suntem un pic prea duri cu Tesla. La urma urmei, este un sistem „semi-autonom”. Asta înseamnă că are nevoie în permanență de o persoană aflată la volan pentru a supraveghea vehiculul în timp ce încearcă să conducă. Și, evident, să preia controlul în cazul în care încearcă să coboare pe niște căi ferate.